torsdag 28 februari 2013

Första titten på lilla pyret

Idag har vi varit på vårt första UL med det nya lilla pyret som ligger och gror.
Mina egna beräkningar stämde bra vecka 8+5 idag och en liten böna med ett pickande hjärta syntes på skärmen.

Möttes vid SpecMvc av samma läkare som diagnostiserade Wille i magen och som följde oss hela vägen. Han såg på oss båda med ett glatt leende.

Började med att prata igenom lite om hur det egentligen gick med Wille och han gav information om riskerna. Vi har ju en något ökad risk för att få ett barn till med hjärtfel när vi redan har fått ett och vår underbara doktor hade redan gjort upp en plan för hur vi ska följas under graviditeten.
Kan se fram emot minst fyra UL för att se att allt är som det ska med den lill*.
Så nu blir de UL vecka 12-13 för NUP/KUB, inte för att Wille led av något kromosomfel men för att det brukar finnas samband mellan hjärtfel och nackspalten, dessutom kan man tydligen upptäcka enkammarfel redan så tidigt.
Sen blir det dags för vanlig RUL vecka 17-18 för den vanliga organscreeningen med extra fokus på njurar och hjärta, där Willes fel satt.
Nästa UL blir vecka 21-22 för att göra en mer nogrann koll av hjärtat, denna koll görs antingen av vår doktor, om han inte är föräldraledig själv, annars kommer han att skicka oss med remiss till Uppsala för att någon riktig expert ska kolla upp oss.
Sen planerar han även ett UL vecka 26-28 för ännu en koll av hjärtat och framförallt för att utesluta hjärtrytmrubbningar eftersom Willes dödsorsak bedömdes vara just det.
Mötet avslutades av en riktigt glad doktor som kramade om mig ordentligt innan vi gick.

Kändes skönt att få en så nogrann färdig plan och helt underbart att få se den lilla bönan och framförallt det lilla pickande hjärtat.
Behövde få känna lite lycka idag efter gårdagens sorgebesked.

2 kommentarer:

 1. Men åh grattis vad roligt att höra att det växer att nytt pyre där inne! Det kommer säkert gå bra ska du se. :) Och vad skönt med en doktor som verkligen verkar bry sig och ha en plan redo!

  Och roligt är det för även jag har plussat! :D Är i 7+0 nu enligt min beräkning och ska till BM den 14. Tänkte be om att få göra en liten titt jag också...

  Åh vad roligt! 2013 ska banne mig bli ett bra år!

  SvaraRadera
 2. Åh va roligt att höra! Nu håller vi alla tummar och tår för att allt går bra för oss och våra små pyren!
  Hoppas du har en bra bm som förstår den oro man har när man förlorat barn tidigare!
  Då följs vi åt ganska lika i tid denna gången med, precis som det var med våra pojkar!
  Ja 2013 ska bli ett toppenår för oss! :-)
  Kram på dig! <3

  SvaraRadera